Hoofdstuk 4
Aankomende evenementen 2022

Evenementen in Nederland

'Leefstijlpreventie bij dementie'

16 september, 2022

Webinar

Er is toenemend bewijs dat het risico op dementie voor een groot deel samenhangt met leefstijl- en gezondheidsfactoren zoals hoge bloeddruk, weinig beweging, ongezonde voeding. Marjolein de Vugt, Sebastian Koehler en Irene Heger vertellen over wetenschappelijk onderzoek dat bijdraagt aan een betere hersengezondheid.

TOPX Summit

22-23 september, 2022

Oss

Tijdens deze twee dagen zullen enkele van de meest inspirerende en succesvolle vrouwelijke en mannelijke leiders in de Life Sciences Sector hun inzichten en belangrijkste lessen delen met een zaal vol getalenteerde en gedreven vrouwen. Het programma, georganiseerd door en voor ambitieuze vrouwen in Life Sciences, omvat deep dive workshops, interactieve discussies, persoonlijke verhalen en lessons learned, één-op-één speeddates en vele netwerkmomenten.

Mobile Healthcare

3 oktober, 2022

Jaarbeurs, Utrecht

Het Mobile Healthcare event biedt jou een overzicht van best-practices van mHealth implementaties, visies en strategieën en het brengt de belangrijkste spelers uit de mHealth value chain bij elkaar. Tijdens het congres wordt besproken hoe we de barrières slechten en met welke oplossingen, voor een doorbraak in mHealth! Je hoort van dé experts alles over de kansen van mobile in de zorg en de talrijke ontwikkelingen en oplossingen.

Nationaal Dementie Congres 2022

31 oktober, 2022

De Doelen, Rotterdam & online

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nodigt u uit om  het Nationaal Dementie Congres bij te wonen. Vragen die tijdens 31 oktober centraal staan zijn: Wat kunnen we leren van de persoonlijke verhalen van mensen met dementie en hun naasten? Hoe zorgen we ervoor dat zij ertoe doen en hun talenten kunnen benutten? Hoe leg je echt en liefdevol contact? Met welke slimme innovaties kunnen mensen met dementie langer thuis wonen en kunnen we mantelzorgers ontlasten?

'Patiënt-geregisseerde zorg: waartoe en hoe?'

2 december, 2022

Webinar

Hoe zorgen we dat de zorg zo goed mogelijk aansluit bij de wensen en behoeften van de patiënt? Wat is de rol van de partner of familie? Patiënten en familie willen meer en betekenisvolle informatie. Ellen Smets neemt u mee in het onderzoek naar patiënt-geregisseerde zorg.

Internationale Evenementen (ENG)

World of Health Care

28 september, 2022

Rotterdam

The event for for the Dutch life sciences & health sector with international ambitions, where you:

  1. Learn about the latest health care trends and developments.
  2. Connect with foreign decision-makers in health & business ecosystems abroad.
  3. Be part of building resilient future-proof healthcare systems​.

BIO Europe Fall

24-26 oktober, 2022

Leipzig, Germany/online

BIO-Europe, the must-attend global partnering event, provides you with easy access to the global biopharma community—all under one roof. 

MEDICA

14-17 november, 2022

Messe Düsseldorf

Behold the latest medical product presentations and make use of the many network opportunities. MEDICA is the meeting point for specialists, investors, agents, distributors and professionals from more than 170 countries!